Képkeretező szolgáltatásaink

A képet a keret teszi teljessé, a képkeret kihangsúlyozza a kép mondanivalóját. Nagyon fontos a megfelelő anyag, szín, stílus, kiválasztása, a kép összhangja a kerettel és a környezettel.
 • képkeretezés – akvarellek, fotók, vászon – farost – akril – olaj festmények, gobelin és más hímzések, poszterek, plakátok, pólók, pénzérmék, emléktárgyak, stb.,
 • keretezett tükör készítése (fazettázott tükör is),
 • paszpartu vágás számítógéppel (bármilyen formájú, méretű és mennyiségű ablak), bővebben:http://www.gambrina-kepkeret.hu/termekeink/keretezo-gepek-szerszamok/paszpartu-vago-gepek/szamitogepes-paszpartu-vagas-2/
 • képkeretező anyagok, keretező gépek és szerszámok forgalmazása magánszemélyek, valamint viszonteladók és képkeretezők részére,
 • laminálás(képek ellátása védőfóliával),
 • kasírozás (képek felragasztása hátlapra),
 • vászonfeszítés, vakkeretek készítése minden méretben,
 • házhozszállítás DHL-lel vagy saját furgonukkal.

Számítógépes vágás

 • hullámkarton, szürkekarton és egyéb max 5 mm vastag kartonlapokból bármilyen sík forma kivágása max. 100×150 cm-es méretig,
 • matricák, betűk és egyéb alakzatok kivágása reklámfelületekhez,
 • paszpartu vágás képkeretezéshez 4 mm vastagságig akár 45 fokos akár 90 fokos vágással(bármilyen formájú, méretű és mennyiségű paszpartu ablak), bővebben:http://www.gambrina-kepkeret.hu/termekeink/keretezo-gepek-szerszamok/paszpartu-vago-gepek/szamitogepes-paszpartu-vagas-2/
 • hűtőmágnes alapanyag vágása bármilyen formára, előrenyomtatott változattal is,
 • egyedi puzzle készítése,
 • egyedi feliratok készítése a kivágott formákra,
 • egyedi dobozok készítése akár előrenyomtatás után, akár igény szerinti felirattal.
 • A gép felismeri a nyomdai vágójelet, ezáltal előre nyomtatott idomokat, fotókat ki tud vágni.

Egyedi dobozok, karton reklámtárgyak.

 • Egyedi dobozok készítése – 100×70 cm befoglaló méretig.  Igény szerint bármilyen forma, bármilyen felirat vagy nyomtatás, rajz vagy fotó is megvalósítható.
 • A dobozok lehetnek teljesen egyediek, de akár többszáz darabban is készülhetnek,
 • lehetnek hajtogatós vagy ragasztott dobozok, PLÜSS dobozok is rendelhetők.
 • Esküvőre, rendezvényekre díszdobozok, süteményes dobozok, akár egyedi felirattal,
 • menükártyák, ültetőkártyák,
 • falidíszek, feliratok kartonból vagy hablemezből,
 • egyedi pohár- vagy tányéralátétek, asztaldíszek!

Festmények eladása

 • E
 • E

TEKINTSE MEG

a képkeretezés lehetőségeit, szokásait!

Ízelítő

Képkeretezési lehetőségek

Kisokos

A kisokosban

néhány a képkeretezéshez kapcsolódó kifejezést gyűjtöttünk össze, melyek segíthetnek az eligazodásban, ha kereteztetni szeretnénk, vagy ha képkeretező szerszámot, keretlécet, egyéb a képkeretezéshez kapcsolódó terméket keresünk, valamint magyarázatot adunk a termékek tulajdonságaival és felhasználásával kapcsolatban.

Gércsiszoló szerszám

A profi gércsiszoló szerszám segítségével a gérvágás esetleges pontatlansága vagy egyenetlenségei kiküszöbölhetők.

Gérvágó bárd

Professzionális gép, amellyel könnyedén tökéletes gérvágás érhető el. Elsősorban puha trópusi fa gérvágásához ajánlott.

Gérvágó fűrész

A profi gérvágó fűrész speciális fogazatú fűrészlappal, hosszabbító karokkal, elszívó szekrénnyel rendelkezik, ezáltal folyamatos üzemre alkalmas. Nagyon pontos és stabil a vásási szögek beállítása. A hobby gérvágó fűrésznél is a legfontosabb, hogy a fűrészlap jó minőségű legyen a tiszta vágási felület elérére érdekében, valamint a vágási szög is pontos legyen és ne mozdulhasson el. Pontatlan gérvágással nem lehet szép képkeretet készíteni..

Kasírozás

A vékony vagy gyűrött vagy régi posztert, iratot, fényképet, festményt, térképet tartósan ki lehet úgy simítani és rögzíteni, hogy ráragasztjuk (rákasírozzuk) egy kemény kartonra, hablemezre vagy farost jellegű lemezre. Visszabontani nem lehet. A hideg kasírozás manuálisan vagy kasírozó hengerrel történhet, ennél azonban megbízhatóbb minőséget biztosít a hőpréssel történő kasírozás.

Képkeret

A képet a keret teszi teljessé. Kihangsúlyozza a kép mondanivalóját, a képet hozzáhangolja a környezetéhez, a bútorzathoz, a hely hangulatához, stílusához.

Képkeretezés

A képkeretezés nemcsak négy léc összeillesztését jelenti, szakmailag és esztétikailag is nagyon fontos a megfelelő szín, stílus, anyagminőség kiválasztása, az egymáshoz illő anyagok megtalálása, a kép összhangja a kerettel és a környezettel.

Képkeretléc

A képkeret kimondottan erre a célra gyártott profilú fa, műanyag vagy fém léc. A fa képkeret anyaga általában fenyő vagy trópusi fa, ezek a fafajták alkalmasak a leginkább képkeretléc készítésére. Klasszikus képkeretezés többnyire fa léccel történik, kommerszebb termékek keretezésére műanyag léc is használható, a fém képkeretléc pedig általában középületek, irodák, szórakozóhelyek képeinek keretezésére szolgál.

Keretező aprócikkek, segédanyagok

Ide tartoznak a különböző képakasztók, bowden, javító viasz, maszkoló szalag, vágáshoz ajánlott alátétlap, stb, egyszóval minden olyan segédanyag, amik nélkül a képkeretezés nem valósítható meg.

Keretező gépek

Komplett keretező gép nem létezik, a képkeretezésben az a szép, hogy kreatív, gépesített kézi munka. Részműveletek elvégzéséhez azonban nélkülözhetetlenek a precíz professzionális gépek: gérvágáshoz a gérvágó bárd vagy gérvágó fűrész, a sarkok összetűzéséhez a tűzőgép, paszpartu vágáshoz a paszpartu vágó gép, a kép hátulról való rögzítéséhez a tűzőpisztoly, kasírozához lamináláshoz a hőprés

Laminálás

Amikor a kép elé nem teszünk üveget, de meg szeretnénk védeni a piszkolódástól, sérüléstől, kopástól, stb, akkor fényes, matt, vagy akár vászonhatású fóliával lehet bevonni. Ez a művelet a laminálás. A védőfólia utólag nem távolítható el.

Nonreflektív tükröződésmentes üveg

A nonreflektív üvegen nem ill. lényegesen kevésbé tükröződik vissza a környezet. Nem minden képhez javasolt, mert picit tompíthatja a színeket.

Paszpartu

A paszpartu egy színes, kb. 1,5 mm vastagságú karton, körbefogja a képet, ezáltal kihangsúlyozza, elegánsabbá teszi, megnagyobbítja, s megvédi az üveghez tapadástól. Gondosan kell kiválasztani, attól függően, hogy milyen hatást kívánunk elérni. Olajfestményhez, ha szükséges, nem paszpartu kartont, hanem paszpartu lécet teszünk.

Paszpartu vágó gép

A paszpartu ablak vágása igen pontos művelet, a 45 fokos vágási felületnek tisztának, a sarkok illeszkedésének precíznek kell lennie, erre szolgálnak a mechanikus, pneumatikus és elektronikus paszpartu vágó gépek.

Paszpartu vágó szerszámok

A pontos paszpartu vágáshoz elengedhetetlen egy jó minőségű paszpartu vágó szerszám, amelyik 45 fokos szögben vágja ki a paszpartu ablakot. Külön szerszám létezik a szögletes paszpartu ablak vágásához és külön szerszám a kerek ill. ovális ablakhoz. A speciális szerszámok és alkatrészeik olyan anyagokból készültek, hogy hosszú távon biztosítják a jó minőségű vágás lehetőséget.

Tűző szerszám – keret összeállító készlet

A lapos, egyszerűbb stílusú képkeretek összeállításához – a sarkok pontos illesztéséhez és összetűzéséhez javasolt a tűző szerszám, másnéven keret összeállító készlet. Több változata lehetséges az egyszerű mágneses botocskától az erőkaros szerszámkészletig.

Tűzőgép

A tűzőgép a profi képkeretező nélkülözhetetlen eszköze. A tűzőgép lövi bele – mechanikus vagy pneumatikus úton – a képkeret sarkába a megfelelő tartást és szép illesztést biztosító tűzőszeget. Magas képkeretlécek esetén egymás fölé több tűzőszeg is lőhatő, ezáltal a sarok biztosan nem fog szétmenni.

Tűzőpisztoly

Tűzőpisztoly részletek (2)A tűzőpisztoly segítségével a képet hátulról a kerethez rögzíthetjük. A keretbe lőtt kis lemezecskék akár kihajlíthatós változatban is kaphatók, így a kép a keretben cserélhető.

Galéria

Kapcsolat

Küldjön e-mailt, amint lehet, válaszolunk!

Nem olvasható? Szöveg módosítása captcha txt

Írd be a keresett szót, majd nyomj Entert